Wednesday, December 15, 2010

Budak Sekarang Memang Kaya Lah!

ringannyer poket aku ni.. eh,sejak bila plak aku simpan duit dlm poket?? lol.. aku punyer wallet ni la.. yg buat wallet aku ni kembong cuma kertas2 resit ATM sbb aku rajin cek baki duit dalam bank,wlupun aku taw duit aku xkan penahnyer nak mningkat dalam akaun tu.. choy!

bila nak dapat gaji ni ek...??
aku ni da r keje dalam mall.. ari2 dok ushar dress2 kat patung2 display tu.. adeh,bila patung yg pkai dress2 tu,nape r dress tu sume nampak indah2 belaka ek ek.. adeh.. (adeh lagi..)
ni r pempuan,ada duit je,rasa nak beli baju,ada duit je,rasa nak beli kasut.. ade duit je,time tu r rasa cam nk pakai pinggan mangkok porcelain,nak beli blander jus buah,nak rasa pakai gelang emas.. macam2..
errrr,pempuan je ke?? laki pon same kot.. :P


bestnyer klu dapat shopping,alaaahai.. duit2..

bila aku da keje ni,baru aku taw susah payah mak bapak aku cari duit sara kami 4 beradik.. kesian ek.. patot lah klu aku mintak duit dekat hujung2 bulan,ade je kedut2 yg timbul kat dahi diorang.. adeh..

tp budak2 skrg ni,budak2 skola r,aku perhatikan,da makin kaya.. berkepuk2 duit.. ape rahsia diorang ek?? masuk MLM ke?? hwa3..
ye r,aku ni ari2 tgk budak2 slumber je hayun kaki masuk sushi king.. konfiden je.. x payah ushar2 harga.. kadang2,anak masuk dulu dari mak bapak.. wah,rajin ek budak2 skrg belanja mak bpk makan.. zaman aku skola dulu,klu masuk mekdi n kepci mmg da kira masyuk la tu.. da bley digelar org kaya.. :P

haha,baby kaya! byk dolar!

hehe,tiba2 aku ingat time aku skola dulu,mmg rajin aku simpan duit.. duit raya yg aku dpt sejak skola rendah sampai la menengah,aku x sentuh pon.. sbb dlm hati aku ni da niat nak guna duit tu wat sambung study kat U.. alhamdulillah,duit yg aku kumpul tu r yg jadi modal awal hantar aku belajar jauh2 dr johor ke perlis nun.. :)


eh,aku ade teka teki r.. dalam banyak2 binatang,binatang ape yg rajin menabung??

JAWAPANNYER..........................

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

NGEH3..  :P


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...