Wednesday, March 23, 2011

Kenapa Aku Suka Jerawat?

Korang agak2 nape aku suka kalau muka ada jerawat?
Klu aku suka,tu maknanya aku ni dah kena sampuk ngan antu kak limah..
MANA ADA ORG YG SUKA JERAWAT,kecuali adik aku si AIN SENGAL tu..
Aku pun x taw la apsal dia selalu cakap dia suka jerawat..
Dah gila agaknya~padahal dah sedia gila..

AKU X SUKA JERAWAT.. NOKTAH..
n sekarang aku tgh tension sebab muka aku ni tgh buat pesta jerawat pulak..
nasib baik lah aku n papa agak bz beberapa hari ni..
so xda masa nak jumpa,n x yah lah aku susah2 perah otak nak sembunyikan jerawat aku ni if nak g makan dgn dia..
KECUALI,klu dia baca entry ni~mmg kantoi r..
tp baca sahaja xpe kot..
jauh lebih ok dari bagi dia tgk..
urggggghhhh,tidakkkkkk~

kenapa mesti nak kelihatan sempurna depan buah hati ek?
sedangkan klu dia ikhlas ngan kita,dia kena terima kita apa adanya..
jawapan jujur aku? sebab sbg manusia yg tinggi keegoannya,aku xkan sekali2 menonjolkan kekurangan aku di depan beliau sebab takut saham jatuh..
puih!

Eh,aku nak cakap pasal jerawat la,bukan pasal pakwe k Why plez lah jgn poyo sgt nak termuntah lah org baca.. erkkk~

kawan2,klu jerawat naik kat muka,tlg la jgn sentuh..
sebab tgn kita ni byk bakteria..
sebab tu klu korang pasan,makin korang sentuh,makin besar lah benda alah tu wey..
tapi aku ni mmg gatal tgn la..
n skrg,padan muka,nah amik ko Why sebijik timbul besaq punya kat tgh2 dahi..!!
huuuuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!  T.T

so apa tindakan aku skrg before masuk tdo ni?

ok,klu ikut apa yg tercapai dek akal (tgk lah apa yg aku ada skrg maksudnya tuan2 dan puan2) utk aku laksanakan skrg ialah:

1. basuh muka dgn facial wash,n jgn lupa selawat,bilas bersih2


2. ambik wuduk,biar suci sentiasa

3. pakai mask.. aku ada mask Nivea Visage yg belum sempat aku guna lg dek kesibukanku yg rajin tido secara tiba2.. erkkk~

aku mmg suka bereksperimentasi dgn mask.. ntah,bg aku,mask itu cute dan best.. ntah ape2 kan alasan aku..
Mask yg diatas ni sesuai utk kulit normal atau kulit kombinasi..
Diperkaya dgn vitamin c dan ekstrak buah..
Sangat menyegarkan!

4. lepas dah puas biar mask kat muka,lap dgn facial wipes,then....

5. tido lah! sebab tido lambat lah muka ko naik jerawat Why!


p/s: aku x pakai pelembap sebab aku nak biarkan kulit aku yg berjerawat ni bebas bernafas ckit malam ni.. aku x taw lah cara aku ni betul ke x,tp macam aku cakap td,aku buat jelah apa yg aku mampu n ada skrg... huhuhuhu


1 comment:

mr E oSk gurL said...

jerawat ok je...x kisah lg...tp kalau parut mmg x suka...aish...benci2....singgah sini...blog comel...saya f0ll0w ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...