Tuesday, March 8, 2011

Tips Penampilan Gaya Lebih Profesional

Haaa.... Tips ni aku recall balik dari apa yg aku dapat melalui Program Modul 6,UiTM Perlis baru2 ni.. Credit to Madam Suzzaini Abdullah yg berjaya menyampaikan input kepada kami,bakal2 pelapis bidang profesional ni (aminnnn...) dgn menarik and sempoi sekali.. hehe..
Dan kat sini,aku nak kongsi la serba sedikit apa yang aku belajar mengenai etika pemakaian profesional melalui program ni..:

1. THE MORE SKIN EXPOSED,THE LESS PROFESSIONAL U ARE:

    YANG X COOL *


       

YANG COOL*





2. THE MORE COLOUR,THE LESS PROFESSIONAL U ARE:

YANG X COOL*


*betty mangsa props..

*ops,yg belah dalam tiada paksaan..



YANG COOL*




3.THE THINNER THE MATERIAL,THE LESS PROFESSIONAL U ARE:

YANG X COOL*




YANG COOL*





4. DONT WEAR TOO MANY ACCESSORIES! MAX 10 ACCESSORIES FOR MUSLIMAH WHO WEAR HIJAB,OR MAX 8 ACCESSORIES FOR FREEHAIR WOMEN:

YANG X COOL*




YANG COOL*




5. FOR THOSE WHO WEAR NECKTIE,UR NECKTIE LEVEL MUST BE ON THE SAME LEVEL OF UR HEAD BELT:

YANG X COOL*


*tp yg ni style,betul x?  :P


YANG COOL*




6. BEST COLOUR FOR UR SHIRT (FOR MEN) IS SOFT BLUE AND WHITE:

YANG X COOL*

*kau ingat kau hensem? kau balik skang!!


YANG COOL*


*yang ni la baru hensem.. COME TO MAMA!


7. PLEASE TOUCH UP UR FACE,DONT MAKE IT DULL OR OVER LIKE A CLOWN!

YANG X COOL*


YANG X BERAPA NAK COOL*


YANG COOL GILER*

*the same person but with three condition: no makeup,over makeup,proper makeup.. see the diff?


Actually banyak lagi sebenarnya. Tapi macam x larat pulak nak bagitaw sume sekali. Kalau korang nak taw lebih lagi,ley la ushar blog classmate Why ni,CIK AYU LA.. We have the same input,but nampaknya dia lagi ingat banyak benda.. hehehehe..

Last but not least,semoga apa yang dipaparkan,dapat membantu anda semua serba sedikit.. mmmuah3!

:)

2 comments:

Faiz Tapit said...

raaawrrr!!

Why Farouk said...

ko ok ke pais?? lalalalala~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...