Friday, May 6, 2011

Perjuangan yang Masih Belum Selesai..

Genap sudah 3 tahun di bumi Perlis,segala suka n duka semuanya aku harungi kat sini..
Aku baru je abes final exam,dimana aku mengharapkan semoga exam ni merupakan exam terakhir aku sebagai seorang pelajar diploma..
Takut wooo.. I dont think im doing my best,as alwayz..

Ops.. Im talking the truth.. no no no.. Aku bukan student yang selalu 'merendah2 diri' cakap x dapat buat yg terbaek utk exam ke apa,then last sekali dengan nada kecewanya mengaku yg hanya mampu dapat pointer 3.9 'aje'..
LOLs.. TOLONGLAHWEY!

Aku pernah repeat paper,selalu je x pass test.. x pernah rasa dekan..
Nak dapat 3.00 pointer pun macam nak mati je..
Amacam? Hebat x pengakuan eksklusif aku?

Untuk adik2 diluar sana,janganlah anggap bila kita da dapat masuk universiti ni,kita da jadi cukup hebat.. Bila da masuk U,kat sini baru kita taw langit tu tinggi rendah ke x..
Baru taw susah payah nak jadi manusia ni..
Kat sini lah dugaan datang bertubi2..
Kat sini baru kau tahu kau ni bijak sangat ke,genius ke,malas ke apa,kuat or hebat ke x..


Tapi dalam masa yang sama,time study ni lah kita nak kumpul kenangan2 manis banyak2..
Time dah keja nanti,jangan harap lah!


Dan disebalik segala pengorbanan yg aku lalui selama ni,pasti tetap akan ada something yang akan aku rindui dan mungkin xkan lagi ada peluang untuk dapatkan semua tu balik pasni..




saya pasti rindu geng 0...


ex-roomates saya yg blur2..


ex-housemates yg hot2..


ex-clazmates yg tinggi cita2....


Juga semua yang aku kenal,yang pernah hang out sesama..

Dan juga setiap kenangan yg tercipta..........



Dulu aku rasa x sabar nak tinggalkan bumi Arau..
Tapi saat aku menulis entry ni,aku rasa sayang untuk lepaskan segala apa yg selama ni dah menjadi sebahagian dari hidup aku..

Biar masa n takdir yg menentukan hala tuju aku lepas ni...
Yang pasti,aku tahu perjuangan aku masih belum berakhir lagi............




2 comments:

Adeela Oh Lala said...

student mna yang ?

Why Farouk said...

hehe.. uitm perlis la dear.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...