Wednesday, November 23, 2011

Sempurnakah Kita di Mata Mereka?

Bila sebut pasal sempurna,memang xda sape yg sempurna dalam hidup ni..
Tapi kenapa kita selalu sibuk nak judge pasal orang lain sedangkan belum tentu orang lain memandang kita ni seorang yg sempurna..
Penah tak korang tanya kat orang lain;
‘babe,ko rasa,apa yang ko x suka tentang aku?’

Aku buat entry macam ni bukan sebab nak kondem sesape pon taw..
So sesape yg baca entry aku ni,jangan la mula nak terasa hati pulak..
Pekata kita sama2 anggap apa yg tertulis kat sini merupakan satu kenyataan yg sememangnya harus kita fikir2kan selama ni..

Actually,aku bercakap tentang diri aku..
Babe,tipu la if aku cakap aku x penah nak mengata kelemahan orang lain..
Muka aku memang nampak je suci,tapi aku bukan seorang yg sempurna gak..
ECEH!

Ayat tersebut hanyalah gurauan semata2..

Makin lama kita hidup,makin kita sedar kelemahan kita..
Diulangi,kelemahan KITA.. Bukan orang lain..
Sebab tu bila dah makin matang,aku rasa serba salah kalau nak judge orang lebih2..
Sebab aku sendiri tak tahu apa yg orang lain bercakap pasal aku pulak..

Motif entry ni sebenarnya adalah untuk meminta seribu kemaafan pada sesiapa yg selama ni pernah terasa disebabkan kelemahan2 diri aku..
Kadang2 aku sendiri x sedar aku tengah buat silap..
Aku tidak dilahirkan untuk MAHU buat silap..
Tapi aku PERLU buat silap agar aku belajar dari kesilapan n memperbaiki diri,untukNya,keluarga,orang yg tersayang dan mereka yg menyayangi diri ini..


MAAFKAN WHY YE IF WHY ADA BUAT SILAP…………



 
nak jugak tu ciri2 x sedar diri




Terima Kasih Tuhan :)



1 comment:

swiss roll said...

kita masih sedar kelemahan kita, tp sesetengah orang masih tak sedar diri~~~
syukur kita masih diberi kesempatan ucap maaf pada org lain... beta maafkan kamu ngeh3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...