Tuesday, January 24, 2012

Biskut Nestum Yang Awesome

Babe,bukan nak angkat bakul.
Tapi ceritanya,sekali sekala kita kena confident dengan kebolehan diri sendiri.
Petang tadi aku memang lapar tahap gaban.
Lapar bukan nak makan nasik.
Tapi nak makan kek.

Tapi bahan2 pulak macam cukup tak cukup pulak kannnn..
Tukar idea.. Aku nak buat biskutttttt..
Waaahhhhhh... Ingat raya je ke boleh buat biskut?

Aku main campur2 je apa yg ada kat dapur tu..
Ala,jangan risau.. Mulakan dengan bismillah..
Confirm malatop. Jadi punyelahhhhh..

Godek punye godek.. Ini yg aku jumpa kat dapur..
(tak payah nak havoc sangat lah,gambar nak google aje kau ni)
=.=

tepung gandum (2 cups)


tepung jagunggggg (3/4 cup)


baking powder (1 teaspoon)


bicarbonate of soda (1/2 teaspoon)


icing sugar (1 cup)


gambar tepung gula semua sama je takde beza.
ni kalau aku guna bedak baby johnson tu,then decorate sikit2,snap gambar,bukan ada sape tahu pun.. hak hak hak


cocoa powder (2 spoon)
tapi aku guna serbuk oligo coco tu.. tak taw la sama ke tak rasanya if guna serbuk cocoa.


nestum (3/4 cup)


minyak masak (1 cup)



ok 1st step,yang serbuk2,tepung2 tu semua ayak..
Then gaul,satukan jeee..
Masuk minyak sikit2.. Sampai jadi doh yang agak lembik sikit..
Jangan sampai jadi doh macam nak buat tat..
Kang keras biskut kau aku tak nak masuk campur..
eh?


After that,sudu2kan je doh atas dulang..
Then bake dalam oven sampai masak..
Berapa minit entah..
Ikut la oven masing2 macam mana.. Senang ceritaa..




ni la rupanyer bila dah siap.
bak kata adik aku,tengok gambar rupa macam jemput2 je..
Tapi bila makan............. peh3..
Seyes weyh.. Try r..

Mak aku kata t raya buat biskut ni je..
Sedap pon sedap.. bajet pon bajet..
(nak bajet aje mak aku ni...)


:)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...