Friday, March 16, 2012

Peringatan Buat Manusia
Saya kurang pasti mengenai hal ini. Tapi ramai rakan2 BBM share perkara yang sama. Maybe sebab bila broadcast,perkara ni cepat tersebar. Saya pun sedang mencari lebih info mengenai hal ini. Siapa yang tak takut bila baca pasal ni. Saya sendiri menggigil tangan bila baca. Ya allah,apa la nasib saya yang serba tidak sempurna ni kalau perkara ini benar2 terjadi.. Walauapapun,kita tetap harus beringat bahawa usia dunia ni memang sudah sampai ke penghujung. Banyakkanlah amal,dan perbaikilah segala kelemahan dan kejahilan,serta segera bertaubat sebelum terlambat..


Apa2 pun,info tersebut seperti yang ada di bawah ni :


'Coba lihat kalender thnn 2012...
 1 Ramadhan pd thn 2012 jatuh pd 20 Juli, yaitu hari Jum'at, jd 3 Agst 2012 b'samaan dgn 15 Ramadan jg pd hari Jum'at.
Sama dgn 1 hadist Nabi muhammad SAW ttg huru-hara besar yg akn tjadi pd tengah malam,pertengahan bln Ramadhan yaitu pd hari Jum'at 15 Ramadhan di bumi ini.
Huru-hara yg akn mengejutkan semua orang yg sdg tidur...
1 suara yg sangat dahsyat akn kita dgr dr langit, bukan kiamat tetapi huru-hara tsb akn mlenyapkn umat manusia d'atas muka bumi ini s'bnyk 2/3, yg tinggal hny 1/3 saja.
Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012
1 planet yg dikenali planet X akan melintasi bumi.
Adakah kita semua ni tergolong dlm 1/3 itu..?
Adakah peristiwa itu akn tjadi pd 2012..? Hanya ALLAH SWT yg Maha Mengetahui..
Yang penting kita perbanyakan ibadah & b'doa agar kita termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah SWT, jika mati biarlah kita mati dlm Islam & beriman..
Apa pun, peristiwa itu pasti akn berlaku mengikut hadist Nabi muhammad SAW di bawah:
Dari Nur'aim bin Hammad meriwayatkan dgn sahabatnya bahwa Rasulullah SAW bersabda: "Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itu...".
Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah..? "
Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga2 kalian Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kpd  allah SWT.
ini broadcast da'wah,dan aku sangat bertrimakasih pd org yg tlah mbuat broadcast ini. Mengingatkan adlh sbuah amal kebajikan* سُبْحَانَ اللّهُ .. Mohon disebarkan.. 'Wallahualam....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...