Wednesday, June 6, 2012

Life's too Short

Yes,memang hidup ni sekejap je. Tapi paling tak ley terima kalau muda mudi kat luar sana tu keluarkan ayat camni 'hidup ni cuma sekali. sekejap je. soooooo,kita enjoyyyy'. Ok,maybe enjoy yang dimaksudkan tu lebey kurang cam chill chill jela. ok fine... tapi kalau enjoy dengan teguk air kencing setan,party sana sini,social life yg soooo s**l.. Hidup 1000 tahun pon tak guna kannn.. Aku tak taw kenapa tiba2 rasa emo tak pasal ni.. Sebab sedih baca tweet sorang member ni kot.. Entah.. Nak  nasihat.. Tapi diri sendiri pun masih terkapai2 mencari jalan kembali.. Adeh..

ok,itu one side about 'no-care-to-life'.. Another one side,ada sesetengah remaja yang tak tahan bila diuji dalam hidup. Then rasa hidup ni meaningless n worst than that,some will anggap yg hidup ni kalau tak perlu diteruskan pun takpe. Come on babe,perjalanan kita jauh lagi. Bila diuji dengan dugaan yg sangat berat,its true,hanya Allah sahaja yg tahu penderitaan kita. Tapi apa guna kita ada akal. Kita ada Allah yg sentiasa mendengar doa dan rintihan untuk kita. Kita still ada future yg Allah dah susun baik untuk semua hambaNya.. Jangan mengalah dalam hidup sebab kekuatan tu pasti ada cuma kita kena sabar dalam mencari dan menanti. Besides,apa sangat dugaan hidup di dunia ni dibandingkan dengan ganjaran yg Allah janjikan untuk kita disana nanti.. Just be strong ok..

Cuba try layan lagu ni.. First time dengar lagu ni dalam series glee.. ahhhhhh.. balik balik glee kau.. So aku tunjuk yang versi glee punya.. Ada babak bunuh diri.. Lepas tu kannn.. mamat yang nak bunuh diri tu kan... ok,for what happen next,sila tengok sendiri ok... Tapi tengok taw video ni.. Even video tak clear.. f***.. (fish i meant).. Dengar lagu dia.. Serius best... Seriussssss.. Tekan play sekarang !!!





' Life's too short to even care at all '


original song by:
Young The Giant
' cough syrup ' 

2 comments:

msredcheesecake said...

life too short to waste on something useless..

Why Farouk said...

yes! u nail it :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...