Friday, June 22, 2012

Selamat Hari Lahir Mak

hepi birthday yg ke-48 mak !! tua dah mak saya.. hehehe


Tamat sudah kuliah untuk semester 3 aku kat uitm segamat ni. Pheeewww sekejap gila rasa cuz macam baru hari tu je aku masuk sem baru.. serius wey.. bulan tiga aritu.. sekarang bulan 6.. ni semua gara2 sistem short semester yg dijalankan sejak tahun lepas.. tak payah nak gara2 sangatlah kan why..

Aku ingat macam xmo balik untuk study week ni.. sebab cuti study week sekejap je and time dekat uitm perlis dulu,tak pernahnya aku nak balik rumah time cuti study week ni.. johor dan perlis.. macam dekat pulak kan..

Tapi last2 minit aku balik jugak sebab tak sampai hati if tak balik cuz 21 jun adalah hari jadi mak sayaaa ! so pakat ngan abah ,nak balik tapi jangan bagitau mak.. ingat sampai rumah nak surprised mak.. tapi belum masuk rumah mak dah perasan dulu kat tingkap.. ceh.. salahkan abah sebab lalu jalan yg berdekatan dengan tingkap yg mak selalu duduk menjahit baju kat situ.. grrrrr..

Lagipon,tetiba rasa nak balik sebab teringin nak pelok n cium mak abah before final exam ni.. masa dekat perlis,tak pernah berkesempatan nak buat camni.. bila dah dekat ni rasa cam rugi pulak kalau tak grab peluang ni..

After all that we’ve been through in this life, nothing could ever replace our parents.. the one who always there for every ups and downs.. rasa tak lengkap setiap apa yang kita lakukan jika tak disertai dengan doa dari ibu bapa..


Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka

Perindahlah ucapanku di depan mereka

Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan

Lembutkan hatiku untuk mereka

 
Ya Allah,

Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas

didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas

kesayangan yang mereka limpahkan padaku,peliharalah

mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

 
Ya Allah,

Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan

atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku

atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku

jadikanlah itu semua penyebab susutnya

dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan

mereka dengan perkenan-Mu ya Allah

hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan

kebaikan berlipat ganda.

 
Ya Allah,

Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,

Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.

Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku memberi

syafa'at untuk mereka,sehingga kami semua berkumpul

bersama dengan santunan-Mu di tempat kediaman

yang dinaungi kemulian-Mu, ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .

 
Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha

Agung, serta anugerah yang tak berakhir dan Engkaulah

yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.

 
Amin Ya Rabbul Alamin..




sesungguhnya selama ni hidup kita diiringi dengan keberkatan doa kedua orang tua mereka..
appreciate them.. first your parents.. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...