Friday, July 13, 2012

BNM Trip

Time diploma dulu, kelas aku buat trip pergi Bursa Malaysia. Sekarang dah degree, dapat peluang pergi Bank Negara Malaysia pulak. How cool is that huh? Budak2 Business Management Faculty, u guyz should be proud ok. Someday we all gonna be a part of this! Inshaallah :)

Pihak BNM buat talk about local currency, and talk tu dibuat dekat Sasana Kijang Bank Negara Malaysia. Apa itu Sasana Kijang? Its a centre of information and also home to the International Islamic Financial Services Board (IFSB) provided by the BNM. Terletak dekat sebelah BNM je.


 Sasana Kijang


 Project manager n assistant project manager tengah confuse. Kiri or kanan?



After talk, kitorang melawat muzium mata wang (terletak di tingkat atas). Muzium ni open everyday kecuali first day hari raya. Kalau tak silap laa.. Boleh rujuk laman web BNM untuk kepastian :)





 eh asyek muka dia je.. elehhhhhh..






 pandai korang acah acah interested ek.



 wow, sebaris muka amazed gila semua. Yang belakang sekali tu rabun jauh kot.









 souvenier untuk pihak BNM from UiTM



olololorh cantik braces abang. Hafiz suka sangat sebab lunch time.
Lasagna dekat cafe dia serius sedap. Must try! ok promote.







jejaka malaya. pilih2. saya dah chop sorang. eh? ok boleh pergi meninggal sekarang.



after BNM, kitorang pergi EXIM Bank Malaysia.
EXIM Bank merupakan bank import export. Function memang tak sama macam komersial bank, investment bank mahupun islamic bank. Ok,da termasuk dalam silibus subjek pulak. Zzzzzzz






 Tayang la souvenier tu selagi boleh. Tapi serius merchandise from EXIM Bank cool gler!



Hot Project Manager


 Souvenier for EXIM Bank from UiTM



 ok. MAKAN TIME. kesukaan semua. terserlah wajah penuh kebahagiaan. hepinyer kami!!!



 i called this picture 'sedut menyedut'.. youuuu.. mana ada i perli..



 akibat banyak makan, perutku membulat dan kebayaku ketat.
sila alihkan pandangan anda.



 semua dah penat. masing2 dah terlentok. aku khusyuk tengok luar..



 stop kejap dekat melaka. Lepak dekat Melaka Mall n Jusco.
Diorang sempat bergambar dekat roundabout masa melintas jalan nak pergi jusco.
Nekad sungguh.



 our cute lecturer, Madam Tay.



 Masa untuk pulang. Muka semua belemoih gila.. Tak hensem dahhhhh!



Another awesome moment for my 3rd Semester.. Thanx guyz!



 Wajah2 pemangkin Financial Industry Malaysia suatu hari nanti.. INSHAALLAH!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...