Friday, July 13, 2012

Community Service - Mersing

Yeay! Final exam is done! Hopefully everythings will gonna be a good news then. Semester ni memang enjoy and busy sesangat. Errggghh,time diploma dulu takkan pernah sangka degree akan jadi sesibuk macam ni. banyak story nak cerita. Dah habis final baru la nak mula misi me'rewind'kan balik aktiviti2 sepanjang semester dalam entri. Anyway,im gonna miss u part 3!

Siapa student UiTM? Siapa budak fakulti Business Management? So korang mesti tahu apa itu CS kannnnnn? Yup,its a community service programme that MUST been taken by all the students that taking the Personal Development subject. Kitorang punye class,combine with another one class,adalah team community service yg paling happening sekali sem ni cuz class lain buat satu hari je. Kitorang buat sampai 2 days 1 night yawww! Dekat mersing pulakkkk! Ada pantai pantai! Tinggal dekat chalet! Oh kami sungguh bertuah hehehehe.



Muka excited! Mostly,its our first time. Never been in Mersing before. So,batak sikit. Eh banyak!


tadaaaaaa! Kitorang stay kat chalet ni. Sebelah pantai je beb. Condition ok laaa.. Murah yg penting!


View from the receptionist. Awesome Pantai Telok Penyabong!


barbeque ! Serius awesome gila! Catering terbaik.


while preparing for the dinner, yang lain semua sibuk bersukaneka. Memang tak sah kalau xde tepung kannn.. Lame but still funny lol


ok benci gila bila tepung masuk mata. Time ni mata dah jadi cam drakula.


dari sukaneka,lari pergi tempat barbeque. Layan bau seafood n ayam panggang lagi syok dari layan tepung..
Oh,see that pretty lil girl behind me? Adik ni anak pakcik (baju merah) yg jadi catering kitorang. Actually pakcik tu baru kehilangan isteri seminggu before that. Sedih dengar cerita dia. Adik yg omey lotey ni kesian sangat.. manja.. tapi dah takde mak.. :'(


sangat secocok! seriously!


epul marah sebab cobiz curik ayam dia. ok jangan tanya nape kitorang panggil 'cobiz'.


para pencekik. licin weyh. padahal banyak gila food catering tu buat. Alhamdulillah tak membazir. :D


the next day....


sunrise.. eh makhluk apakah?


semangat gila kau pagi2 buta dah siap..


k.. semua bangun awal pagi sebab nak snap gambar banyak.. ni leader dia,ijat.. style ah lu beb!


hye.. saya nana cumil.. saya ramai peminat.. awwwww..


Tulis atas pasir. Hobi kegemaran aku suatu masa dulu. Pantang nampak pantai,mesti nak tinggal sign.
Kebanyakkannya merupakan sesi luahan perasaan. Adeh.


Power Rangers. Latest season.


haaaa.. yang nilah Project Manager. Comey,kecik molek.. Jangan dinilai dari size!


BREAKFAST TIME !


Nasi lemak yang seriously awesome gila! Tapi kitorang ni baik sangat. Bagi budak2 lain amik dulu. Sampai kat kitorang,nasi tinggal sepinggan. Telur je banyak. So terjawab kenapa telur sampai 5 potong.. T.T


ok ok.. sekarang cuba perhati gambar ni..




bandingkan dengan yang ni..


 nampak tak makhluk ghaib kat belakang tu?



depa dua ni kawan baik. ke mana je berkepit berdua. Hot Sentap. tengok jela darjah kelentikan badan mereka. ewahhhhhh!


senamrobik. diorang buat zumba. anak dara hot sentap berdua tu yg guide. time ni aku takde. Gua ajk,gua banyak urusan lain. eceh!


sir Syed Izzaddin yg sempoi. Serius tak macam lecturer lain. Kalau kita asyik dengar dengan permusuhan ketat diantara pak guard n student UiTM,korang mesti tak sangka yang lecturer kitorang ni satu geng dgn kitorang. Dia pon pernah kena tahan dengan pak guard lol. Steady r abang din!


 we are proud.


ok time ni kitorang semua tengah tunggu bus yg sepatutnya bawak kitorang pergi Pantai Mersing untuk program pembersihan pantai. Tapi serious lambat gila bus datang. So abang2 yg macho ini telah mengorbankan kemachoan mereka dengan bermain buaian bagi mengelakkan kebosanan.


Time dekat Pantai Mersing, kitorang tak snap gambar sangat. Sebab busy lol bersihkan pantai. Serius komited gila kitorang. Licin abes kitorang sapu Pantai Mersing. hehe




 Bangga gila diorang naik lori majlis daerah. Respek r!



i found this lil cute kitten in the woods, behind the camp site at the beach. omeyyyyy ngattttt!





 Dah habes bersih kitorang kerjakan Pantai Mersing, jalan2 cuci mata sat. Dekat situ banyak gila kedai yang menjual produk2 hasil laut. Keropok lekor, seafood's snack n macam2 lagi !



After that, driver bus dengan baik hatinya bawak kitorang pergi ushar Pantai Tanjung Resang. Serius cool gila tempat tu.. Cantik sangat mashaallah :)



 aksi terbang.



aksi mendarat. nampaknya gaya terbang n mendarat mira maintain sama. tahniah.


 goodbye Mersing. Tak puas explore Mersing. Sampai bertemu lagi...






alhamdulillah :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...