Sunday, July 29, 2012

Orang Baik untuk Orang yang Baik


Nak mencari jodoh yg baik itu bukan mudah. Bila dah dapat, nak menjaganya pun perlukan kesabaran. Tapi dengan keyakinan kita terhadap ketentuan Allah akan membuatkan kita lebih matang dan istiqamah dalam mencari cinta sejati. Kalau kita tak beri yang terbaik untuk Allah, layakkah kita untuk mengharapkan yang terbaik dalam soal jodoh? So, marilah kita memperbaiki diri dan memelihara cinta kita kepada Allah sebelum kita memikirkan siapa yang akan Allah beri untuk menjadi peneman kita nanti..

Why nak share ayat dari surah Furqan : 74 yg boleh kita jadikan doa seharian sebagai kesejahteraan hidup kita dunia dan akhirat nanti;


 ya tuhan kami, kurniakanlah kepada kami pasangan kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati kami dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang-orang yang bertaqwa..


Mudah-mudahan kebahagiaan yg diredhai Allah swt akan menjadi milik kita suatu hari nanti.. Amiin.. Jom layan sat pre wedding video irma hasmie and redza syah.. Mungkin boleh dijadikan inspirasi untuk kita berfikir sejenak tentang makna jodoh.. :)No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...