Tuesday, November 27, 2012

Aku Pun Nak Datang Istanbul




Movie of the year! Yes, I'm talking about the best romantic movie so far and yes, the movie that I've been talking about actually is a local movie! 100x lebih best dari mana2 romantic movie dari hollywood, jauh lebih realistik dari mana2 movie hindustan. Aku tak ingat last aku tengok filem melayu kat wayang bila, tapi kita selalu pasang mindset yang filem melayu ni selalunya tak worth it kalau nak tengok kat wayang. Rasa macam tak kesah langsung sebab taw last sekali boleh download je dari internet, then kalau dah download pun, nak tengok pun rasa cam ala ala nak tak nak je tengok. tunggu bila dah bosan, dah takde movie apa nak tengok baru terasa nak tengok local movie.

Tapi kali ni, bila secara kebetulan member punya housemates ajak hang out sesama and they all plan nak tengok wayang, so aku layan je, sebab kita ni pun just tumpang sekaki kan. Takkan la nak memilih kot nak tengok movie apa. Tapi bila diorang mention about Istanbul Aku Datang, aku cam interested jugak r sebab so far, movie from Red Films selalunya worth to watch and ala ala comel gittew.


 The Cast



Aku malas nak taip sinopsis pasal cerita ni sebab korang boleh baca, bersepah2 kat internet nuh.
Tapi apa yg aku nak cakap and tekankan, Lisa sangat comel ok, outfit Lisa semua adorable gila, Tomok yg nampak soft and baik je selama ni berjaya buat kita rasa annoying, Aizat is cool as always. Tapi paling penting, setiap kali Beto muncul, semua perempuan akan menjerit2, termasuk aku. Aku tak taw kenapa. Sampai lebam tangan kawan aku cengkam *tapi tangan aku pun lebam sama* sebab memasing tak dapat menahan akan kemachoan dan kegentle-an Beto dalam movie ni (actually semua movie. Beto Kusyairy kotttttt)..



Aku baru tengok sekali je movie ni. And setiap hari aku meroyan nak tengok movie ni lagi.. Apsal entah..
Owh, one more thing aku nak cakap. Istanbul memang best gilaaaa! Wey tak sabaq nak jejak Istanbul satu hari nanti. Now everyone can say goodbye to Paris and Italy. Hehehe 







Tapi apa2 pun, tahniah buat penulis skrip, Rafidah Abdullah. Ala minah 3R - Respek Relaks dan Respon tuuuu.. Dan tahniah juga untuk pengarah Bernard Chauly. As always, mereka semua tak pernah menghampakan.

Harap lepas ni Red Films akan terus menghasilkan filem-filem bermutu seperti IAD dan juga Pisau Cukur.
All the best!


4 comments:

iyka zulaika said...

alaaa tak sabarnya nak download. ihihi. nak tengok wayang tak sempat laa. huhu

Why Farouk said...

must watch! tak kesah la tengok kat mana.. tapi memang best sangattt :D

swiss roll said...

kalau awak rasa apa yang saya rasa, tolong jangan pergi...
ececeeeewwaaahhh.... tergugat beto cakap cam tuuu..

Why Farouk said...

saya takkan mintak awak peluang kedua. tapi saya mintak awak beri saya peluang satu kali ni je.. arhhhhhhh *jerit histeriaaa*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...