Saturday, February 2, 2013

Durian Crepe - First Try

Well, ini cerita sudah terperam selama sebulan. Tapi lupa nak post. Terpaksa diolah semula. Haiyaaa.. But ini cerita tentang experience. Experience adalah something yang berkaitan dengan benda yang dah lepas. Ye dok? Kau jangan suka hati nak bebel aku post cerita basi pulak k.. Booo boooo..

Masa musim durian melanda Malaysia aritu, semua dok pulun canang pasal keenakan durian crepe. So di suatu petang yang indah, semasa aku dan kengkawan meluangkan masa berkualiti bersama di Pantai Klebang Melaka, terjumpa la dengan stall yang menjual durian crepe. Tanpa bersoal jawab aku terus beli sebab before ni memang mencari2. Mana boleh tahan dengar korang sembang pasal durian crepe. cis cisss.






Inilah durian crepe yang dibeli. 5 biji RM10.
Sambil2 tu pekena sekali dengan keropok lekor, rojak buah and pasembor.
Gambar yang second tu 2 biji durian crepe dah kena cilok.



Nampak tak nampak tak? Gebu je rasa masa gigit benda alah ni.


Apa yang aku boleh cakap, durian crepe ni memang sedap. Isi durian yang dia pakai memang kawww.. Sehari suntuk aku and member aku bersusah payah mencari jalan untuk menghilangkan bau durian. Bila sendawa, boleh buat mati kot bau dia. Padahal bukan banyak mana pun isi durian dalam durian crepe ni. Haih..


Sebelum lepak dekat Klebang ni, kitorang jenjalan dekat Dataran Pahlawan sekejap. Si ali mula2 mencanang nak main game cumil cumil kat tingkat atas tuh. Bila dah sampai, tengok je mainnya tak pon.




Mini funfair dekat tingkat berapa entah. Dalam DP Mall.



ok.. and this is Ali gedik.




Dah maghrib baru kami reti nak gerak balik. Tapi before that snap last pic jap tepi pantai.
 



wahhhh.. ketiakku bercahayaaaa..
*kata isma dengan girangnya*



Kihkihkih.. Sory isma.. Tak sengaja.. Tapi smart kotttt.. :P
Kbai!

4 comments:

MK Kimi said...

masih belum merasa durian crepe ni..haishh

Why Farouk said...

Try r. Ada yg kata sedap. Ada yg x suka. Bagi why sedap.

Dosh Saleem said...

Pernah sekali rasa durian crepe ni. kemanisan maksima yang amat!.haha. eh hai! :D

Why Farouk said...

hyeeee! dosh dosh! *bunyik tumbok pewot*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...